امروز   جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
انبر جوش و انبر اتصال

انبر اتصال برای ایجاد اتصال منفی به قطعه مورد جوشکاری می باشد.در واقع این انبر نقش گیره را دارد. فنر مورد استفاده در انبرهای اتصال باید دارای کیفیت مناسب و قوی باشند. و انبر اتصال را به جریان منفی وصل می کنند.

انبر اتصال از جمله تجهیزات جوشکاری است که در لیست لوازم جوشکاری بسیار دیده می شود . آن ها تقریبا در هر فرایند جوشکاری استفاده می شوند . پروژه های بزرگ بدون آن ها کامل نمی شود . انبر اتصال برای نگه داشتن موقت دو قطعه کاری در کنار یکدیگر استفاده می شود . با وجود آن ها ، قطعات محکم کنار یکدیگر نگه داشته می شوند بطوریکه می توان آن ها را به هم جوش داد . آن ها اغلب برای نگه داری ورقه ها و قطعات بزرگ که به راحتی با دست کنار هم نمی توان نگه داشت استفاده می شوند .

اگر به تازگی وارد حرفه جوشکاری شده اید و می خواهید قطعات را در کنار هم محکم نگه دارید ، گیره اتصال ( انبر اتصال ) را به شما پیشنهاد می کنیم . گیره های اتصال در فرایند جوشکاری برای شما شبیه به یک همکار هستند .

انواع گیره های اتصال

نوع گیره ای که استفاده می کنید بستگی به سایز پروژه و نوع موادی دارد که با آن ها کار می کنید . این تجربه در حرفه جوشکاری است که مشخص می کند از چه نوع انبر اتصالی استفاده کنید . تعداد انبرهای اتصال هر روزه رو به افزایش است . حتی پایه ای ترین نوع آن ها نیز انواع متفاوتی دارد . در زیر لیستی از معروف ترین انبرهای اتصال را می بینید .

  • گیره C یا گیره G : یکی از معمول ترین انبرهای اتصال است . زمانی از آن ها استفاده می شود که مواد نیازمند فشار قابل ملاحظه ای هستند تا به یکدیگر متصل شوند .  به دلیل اینکه آن ها این توانایی را دارند تا به خوبی مواد را در جای خود نگاه دارند ، یکی از معایب آن ها این است که بسیار کند از قطعه جدا می شوند و تنظیم مجدد آن ها در مقایسه با سایر انواع انبرهای اتصال سخت است . انواع مختلفی انبر اتصال C وجود دارد . یکی از انواع آن ها قابل قفل شدن است . برای کارهای دستی مورد استفاده قرار می گیرد . در نتیجه کاری بیش تر از یک گیره معمولی را انجام می دهد .
  • انبر اتصال F ( انبر کشویی ) : F Clamp در اصل ، برای نگه داشتن اشیاء استفاده می کند. اصطکاک ، عامل اصلی نگه داشتن اشیاء در این گیره است . ظرفیت باز شدن بالایی دارد . به همین دلیل گاهی اوقات به عنوان جایگزینی برای گیره C استفاده می شود. بر خلاف گیرهC می توانید خیلی سریع و اغلب با یک دست یک انبر اتصال F را تنظیم کنید.
  • انبر اتصال قفل شو : گیره های قفل شو برای جوشکاری مواد کوچک بیشتر مورد استفاده واقع می شوند . یکی از انواع آن گیره های فلزی ورقه ای است . شباهت زیادی به انبر اتصال قفل شو دارد اما برای محدوده های بزرگ تر مورد استفاده قرار می گیرد . آن ها برای جوشکاری ورقه های فلزی مناسب هستند .
  • گیره های جهشی : این نوع انبرها بسیار مقرون به صرفه بوده و استفاده از آنها بسیار آسان است . شما به سادگی دسته را فشار می دهید تا گیره را باز کنید. عیب وارده به گیره های جهشی ظرفیت باز شدن کوچک آنها است. بعضی اوقات آنها به عنوان یک گیره اضافی برای نگه داشتن مواد مفید هستند.
  • گیره دو محور : گیره های دو محور دو لوله یا میله را در یک زاویه نگه می دارند. ضخامت اشیاء به کار رفته در جوشکاری نیازی به یکسان بودن ندارند. این گیره ها اغلب روی میزهای جوشکاری ثابت می شوند. نمونه ای دیگر از گیره دو محور ، گیره 90 درجه است که هدف استفاده از آن نگه داشتن مواد در زاویه مناسب است.
  • گیره واکنشی سریع : گیره های واکنشی سریع در بین جوشکارها محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند . آنها را می توان با استفاده از یک دست ( برای کسی که به تنهایی کار می کند یا باید سریع کار کند ) سفت کرد .
  • انبرهای لوله ای : این نوع گیره بسیار شبیه به گیره F است . با این تفاوت که به جای محور کشویی از لوله استفاده می کند .
  • انبرهای vice grip : این نوع انبرها در جوشکاری های اتوماتیک مورد استفاده واقع می شوند . برای نگه داشتن آیتم های کوچک در جای خود در حین جوشکاری مناسب هستند .
  • نکاتی در مورد استفاده از گیره های جوش

    هنگام جوشکاری ، باید همیشه نکات ایمنی را در نظر داشته باشید. در اینجا چند نکته وجود دارد که مخصوص گیره های جوش است:

    • گیره مناسب کار را انتخاب کنید: همانطور که قبلاً بحث کردیم ، گیره ها کارهای مختلفی انجام می دهند و اهداف مختلفی را ارائه می دهند. به عنوان مثال ، اگر شما در پروژه نیاز به تنظیم مجدد مکرر دارید ، ممکن است بخواهید از یک گیره که سریع باز می شود استفاده کنید .
    • در صورت امکان از حداقل دو گیره استفاده کنید: استفاده از بیش از یک گیره از حرکت یا چرخش قطعات جلوگیری می کند. بسته به نحوه چیدمان مواد ، غالباً یک گیره برای حفظ و پایداری آنها کافی نیست.
    • از بالشتک استفاده کنید : برای جلوگیری از ساییدگی یا علائم ناخواسته ، بالشتک (مانند یک تکه چوب) را بین گیره و مواد قرار دهید.
    • گیره ها را بیش از حد محکم نکنید: گیره ها را تا جایی که مواد احساس امنیت می کنید ، محکم کنید. گیره های بیش از حد محکم می توانند سریعتر از حد نرمال آسیب ببینند و آنها را از بین ببرند.
    • پس از اتمام کار ، گیره ها را بردارید: بست ها راه حل طولانی مدت برای نگه داشتن مواد نیستند. اطمینان حاصل کنید که جوش ایمن است و سپس گیره ها را بردارید.
    • گیره ها را تمیز نگه دارید: در صورت عدم استفاده ، گیره ها را تمیز و روغنی نگه دارید تا دفعه بعدی که به آنها احتیاج دارید استفاده از آنها آسان باشد .
    • انبر جوش برای ایجاد برق می باشد و برای نگهداشتن الکترود استفاده می شود و الکترود را به جنس متصل می کند.در واقع انبر جوشکاری ، برای نگه داشتن الکترود استفاده می شود تا جریان لازم بین کابل جوشکاری و الکترود برقرار شود. به طور کلی انبر جوش را به جریان مثبت می گویند.

      انبر جوش یا نگهدارنده الکترود ( electrode holder ) دسته عایقی است که الکترود به آن بسته می شود . یک فرد جوشکاری برای کنترل کردن قوس الکتریکی ( arc ) از این وسیله استفاده می کند . مزایای آن عبارتند از :

      • انتقال عالی جریان الکتریکی بین الکترود و انبر جوش .
      • دو موقعیت متفاوت نگه داری جوشکاری مانند موقعیت 45 درجه و 90 درجه .
      • کابل های الکترود با دو پیچ آلن در جای خود نگه داشته می شوند .
      • بمنظور ارتقا امنیت همه انبرهای جوش بطور کامل عایق می شوند .

      یک انبر جوشکاری ، در واقع یک وسیله نگهدارنده و گیره است . از این گیره برای نگه داری الکترود بصورت امن در هر موقعیتی استفاده می شود . کابل جوشکاری از داخل یک سوراخ می گذرد . دسته های انبر جوش عایق هستند . علت عایق بودن آن ها این است که اگر اتصالی بین آن ها و هر قسمت از کار پیش بیاید ، مشکلی رخ ندهد . و مدار کوتاه اتفاق نیافتد . انبر های جوش تعویض سریع و راحت الکترود ها را محیا می کنند .

      شکل انبرهای جوش

      انبر های جوش در شکل ها و سایز های متفاوتی ساخته می شوند . هر نوع انبر جوش برای نوع خاصی از الکترود ها با قطر داخلی متفاوت مناسب است . همچنین هر یک از آن ها قادر به عبور دادن جریان الکتریکی ماکزیمم متفاوتی است . در استفاده از دستگاه های جوشکاری با واحد 300 آمپر استفاده از انبر جوش بزرگ تر منطقی تر است . مطمئنا این نوع انبر ها در کار کردن با دستگاه جوش 100 آمپر کاربردی نیستند .

      ویژگی انبر جوش

      انبرهای جوش باید الکترود را محکم نگه دارند . عایق دور دسته انبر باید یکدست و بدون آسیب دیدگی باشد . زمانی که الکترود تنها به اندازه 2 اینچ از نوک انبر فاصله دارد باید آن را از داخل انبر بیرون آورد و جدا کرد . در غیر اینصورت به عایق انبر آسیب زده می شود . استفاده از تمام الکترود بدون جدا کردن از انبر  باعث سوختگی عایق می شود . همچنین احتمال شوک الکتریکی را بالا می برد . زیرا قوس الکتریکی در این حالت به انبر انتقال پیدا می کند . یا اینکه انبر جوش به دلیل قرار گرفتن در معرض گرما آسیب می بیند .

      نکاتی که باید در استفاده از انبر جوش به آن ها دقت کرد

      • هیچ گاه از انبر نگاه دارنده الکترود که عایق آن آسیب دیده است استفاده نکنید .
      • هیچ گاه نوک انبر را در داخل آب فرو نبرید یا آن را خنک نکنید .
      • انبر را رو ی سطوح رسانا قرار ندهید .
      • به انبرهایی که در یک زمان به دو دستگاه جوشکاری متصل هستند دست نزنید .
      • افرادی که انبر و الکترود در دست دارند را لمس نکنید .

      ویژگی های انبر جوش مناسب

      • انبر جوشکاری باید سبک، متعادل و دارای گیره باشد به گونه ای که تعویض الکترود و کار با آن راحت باشد در غیر اینصورت حمل و نقل آن مشکل بوده و باعث خستگی مفرط جوشکار می شود.
      • دارای روکش عایق قوی از جنس کائوچو،الستیک و… باشدفک انبر جوشکاری (دهانه انبر جوش) باید بگونه ای باشد تا بتواند الکترود را محکم و در زاویه دلخواه نگه دارد.
      • اگر می خواهید انبر جوشکاری تهیه کنید حتما دقت کنید که متناسب با جریان مصرفی انتخاب شود تا مقاومت کافی برای استفاده زیاد و سخت را داشته باشد. اگر انبر جوشکاری را برای جریان بیش تر استفاده کنید، انبر داغ می شود و می سوزد توجه داشته باشید اگر انبر جوش داغ شده را هیچ گاه برای از بین بردن داغی آن را در آب فرو نبرید. البته داغ شدن انبر اتصال فقط به دلیل جریان بیش تر اتفاق نمی افتد.گاهی کثیف یا شل بودن انبر و یا کابل می تواند باعث داغی انبر اتصال شود.

      توصیه های ایمنی برای استفاده از انبر جوش و انبر اتصال

      • هنگام شروع به کار ابتدا انبر اتصال را بزنید سپس اقدام به جوشکاری کنید تا از معیوب شدن انبر اتصال خودداری کنید.
      • از انبرجوش و انبر اتصال مناسب دستگاه جوشکاری استفاده نمایید.
      • جهت جلوگیری از سوختن دهانه انبر جوش، از جوشکاری ( welding)  با الکترود خیلی کوچک شده خودداری کنید.
      • جایی که انبر اتصال و الکترود را به بدنه اتصال می دهید باید رسانا باشد.
      • هرگز انبر الکترود داغ را برای سرد شدن در آب فرو نکنید.
      • از انبر جوشکاری که قسمت انتقال جریان آن به اندازه کافی بزرگ باشد استفاده کنید تا از گرم شدن بیش از حد دسته انبر جلوگیری شود.
     
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت ایران سهند می باشد .

طراحی سایت : ایران طراح